Hoe maak je een heerlijke cocktail van corporate law en zeilen? Door de juiste docenten en cursisten bij elkaar te brengen op een Volvo Ocean Race schip.
De crew gaf ons uitleg over de veiligheidsinstructies en ‘way of working’ op het schip. Eén ding was duidelijk: zonder samenwerking kom je de haven niet uit. Ik ben een totaal onervaren zeiler en na twee uur op het schip bleek ook dat ik geen natuurtalent ben. Bij terugkomst in de haven werd de kajuit omgetoverd tot een grote kleedkamer waarbij de zeilpakken werden verwisseld voor zakelijke jurkjes, hoge hakken en hippe pakken. De crew keek met ingehouden adem toe hoe wij poseerden op het nog steeds schommelende dek. Vijf legal counsels bespreken onderwerpen die in hun praktijk dagelijks aan de orde zijn. Andreas spreekt over Fintech, data en privacy,
Patty legt de link tussen compliance en menselijk gedrag in een veranderende maatschappij. Marian spreekt gepassioneerd over privacy en de implementatie van de AVG en Jeroen licht zijn dagelijkse werkzaamheden toe en staat stil bij zijn drijfveren. Ik vertel over de organisatie van onze Compliance afdeling in AkzoNobel, wat ik van belang vind in de uitoefening van mijn functie en waarom een goede relatie met de business cruciaal is. Voor iedere kijker een andere blik op de wereld van Legal & Compliance met één duidelijke overeenkomst: samenwerking, ter bescherming van de business en samenwerking tot succes. Ik wens u veel kijk plezier.


Karin de Witt
Compliance Manager
AkzoNobel Legal Group