Remke Scheepstra


Remke (1969) maakt sinds september 2000 deel uit van de sectie arbeidsrecht van Baker McKenzie. Zij begon haar juridische loopbaan in 1995 bij de kort geding unit van de Rechtbank Amsterdam en stapte in 1998 over naar de advocatuur. Remke geeft mede leiding aan de Arbeidsrechtsectie en adviseert directies van multinationals over arbeidsrechtelijke kwesties in brede zin. Zij houdt zich bezig met grote collectieve ontslagen, adviseert over adviesaanvragen aan ondernemingsraden en harmonisatie en integratie van arbeidsvoorwaardenpakketten in verband met fusies en overnames. Daarnaast heeft ze substantiële ervaring op het gebied van data privacy vraagstukken en fraude zaken.

Harriët de Kroon


Een bevlogen strafrecht advocaat

Harriët de Kroon is vanaf 1993 actief als advocaat en heeft zich sinds 2003 toegelegd op het strafrecht. Zij is een bevlogen strafrecht advocaat en zeer betrokken bij de mens achter de verdachte. De Kroon staat voor de belangen van haar cliënt. Vanuit haar centraal gelegen kantoor in Hilversum werkt zij aan grote en kleinere strafzaken in het hele land. Haar aanpak is persoonlijk en doortastend en het contact met de cliënt is zeer direct. De Kroon houdt zich bezig met het volwassenen strafrecht en het jeugdstrafrecht. Op basis van jarenlange ervaring en gedegen kennis van het straf(proces)recht worden cliënten optimaal bijgestaan. In de kleinere doch voor de cliënt impactvolle zaken weet zij de beste resultaten te halen en daarom vindt zij dit soort zaken de leukste!


Lid van de Raad van de Orde

Sedert 2014 is De Kroon lid van de Raad van de Orde, het bestuur van de Orde van Advocaten Midden‑Nederland.Zij beheert de portefeuille strafrecht en zo houdt zij zich niet alleen in haar praktijk als advocaat, maar ook beleidsmatig bezig met de belangen van verdachten in het strafrecht.

Tessa van den Ende


Tessa van den Ende is advocaat-partner Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen N.V. Zij geeft leiding aan de Marktgroep Zorg bij Nysingh. Zij is in hart en nieren advocaat en specialist op het gebied van de gezondheidszorg: een sparringpartner met grondige (juridische) kennis van de zorg. Ze denkt in strategische en tactische zin mee over uitdagingen waarmee toezichthouders, bestuurders e.a. zoal mee te maken krijgen en combineert dat met pragmatisme. Tessa is onder andere docent Governance voor de Grotius opleiding Gezondheidsrecht, redacteur en auteur van de uitgave Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht, de uitgave Zorg & Recht in de Praktijk en Gezondheidsrecht Jurisprudentie. Zij is sinds 2017 voorzitter van de Geschillencommissie Mondzorg. In 2016 werd zij uitgeroepen tot Legal Women of the year. In Zorgvisie “top zorgadvocaten” is zij door haar vakgenoten erkend als top zorgadvocaat, met aandachtsgebieden governance, ondernemingsrecht en regulering.

Antoinette van Beest-de Mul


Ik ben in januari 2018 toegetreden als partner bij Legaltree. Mijn praktijk als advocaat bestaat uit het adviseren van nationale en internationale klanten, MKB en grote (beursgenoteerde) corporates op het gebied van ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames. Ik begeleid kopers en verkopers in het gehele M&A traject en mijn expertise bestaat onder meer uit het opstellen van (commerciële) contracten en het uitonderhandelen van juridische voorwaarden en bepalingen in diverse transacties in diverse sectoren (transport en logistiek, offshore, olie en gas, vastgoed, private equity, verzekering).Met ruim 17 jaar ervaring ben ik een goede sparringpartner voor cliënten. Ik ben mijn loopbaan begonnen als M&A advocaat bij het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons en heb daarna bij HVG Law gewerkt. Ik hecht veel waarde aan het onderhouden van langdurig zakelijke relaties met cliënten met een verschillende achtergrond. Mijn loyaliteit, pragmatische benadering, mijn vermogen om spanningen te mitigeren en snelle responsiviteit worden daarbij zeer gewaardeerd. Als business advisor probeer ik altijd het persoonlijk vertrouwen van de cliënt te winnen. Het is van belang, ook voor de zaak, dat die zich op hun gemak voelt. Ik ben meelevend, sociaal, duidelijk en reëel in haalbaarheid.

Jacoline Gortzak


Jacoline is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en private equity transacties. Jacoline is in januari 2015 toegetreden als partner bij Legaltree. Hiervoor werkte zij veertien jaar als M&A advocaat bij een gerenommeerd internationaal kantoor in Amsterdam. Jacoline heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van zowel kopers als verkopers in M&A en private equity transacties. Daarnaast treedt zij met enige regelmaat op voor managers in een private equity transactie. Zij begeleidt, adviseert en onderhandelt het complete M&A traject en schakelt waar nodig de expertise in van andere Legaltree partners. Tevens adviseert zij ondernemingen bij meer algemene ondernemingsrechtelijke zaken, zoals het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten en advisering van diverse commerciële contracten zoals leveranciers- en distributiecontracten.

Rogier Wolf


Rogier Wolf is advocaat bij UdinkSchepel Advocaten in Den Haag en universitair docent ondernemingsrecht aan Maastricht University. In 2013 promoveerde Rogier aan die universiteit op het proefschrift De kapitaalverschaffer zonder stemrecht in de BV (verschenen in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut, deel 116, Deventer: Kluwer 2013). Rogier heeft een ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk. In die praktijk staan centraal het vormgeven van samenwerkingsverbanden tussen ondernemers en het oplossen van geschillen die in dergelijke verbanden ontstaan. Buiten of in de rechtszaal. Advocaten en andere (juridische) professionals helpt Rogier als lawyer’s lawyer. Bijvoorbeeld met het geven van adviezen, een second opinion, of door het geven van cursussen en presentaties. Naast zijn hoofdwerkzaamheden is Rogier Wolf docent Ondernemingsrecht aan de opleiding tot Registercontroller (RC), School of Business and Economics van Maastricht University, vaste medewerker en annotator van Jurisprudentie in Nederland (JIN), redactielid en voorzitter van het Tijdschrift voor vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsbestuur (TvOB), advocaat-redactielid van het Advocatenblad en auteur van de Groene Serie Rechtspersonen over aandelen in de BV (art. 2:190-202 BW). Rogier is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Vereeniging ‘Handelsrecht’.