No. 081

De zaak Michael P. ;
Is tbs het nieuwe levenslang?


Jan-Jesse Lieftink, advocaat

Lieftink strafrechtadvocaat

De zaak Michael P. ;
Is tbs het nieuwe levenslang?

Een uitgebreide analyse van tbs-advocaat Jan-Jesse Lieftink over de eis van 28 jaar cel en tbs van het Openbaar Ministerie in de zaak Michael P. Lieftink maakt bezwaar tegen deze eis en legt uit wat zijn bezwaren zijn.

Curriculum vitae

Jan-Jesse Lieftink (1979) is een gespecialiseerd advocaat op het gebied van strafrecht en tbs. Binnen het strafrecht ligt de nadruk van zijn praktijk op bijstand in zaken als moord/doodslag, zeden, mensenhandel en terrorisme. Een bijzondere expertise heeft hij in Pieter Baan Centrum onderzoeken en tbs-verlengingszaken.

Hij is de advocaat van de tot tbs veroordeelde ex-priester Ron van de V. Ook verdedigt hij Hasan A. en Mohammed G. die naar Syriƫ wilde reizen om daar deel te nemen aan de gewapende Jihadstrijd. Hij was de advocaat van Bert Trip die als nabestaande een claim indiende bij de Woenselse Poort vanwege nalatige handelen rondom het incident van zijn broer Fokko die met een vuurwapen zelfmoord in de Woenselse Poort heeft gepleegd.

Lieftink is docent bij de beroepsopleiding voor de advocatuur en geeft regelmatig lezingen samen met een ex-tbs-er Max S. over tbs en zijn werk als strafrechtadvocaat. Hij is bestuurslid van de Vereniging van TBS-advocaten, lid van de Nederlandse Vereniging voor strafrechtadvocaten (NVSA) en lid van de kerngroep van het Forum TBS.