No. 064 + 065

Het verwerkingenregister in de praktijk - Praktisch en (kosten)efficient aan de slag

Privacy en social media -
De (on)mogelijkheid van AVG compliance


Jitty van Doodewaerd, senior privacy consultant

DMCC Nederland

Het verwerkingenregister in de praktijk - Praktisch en (kosten)efficient aan de slag

De AVG verplicht organisaties een verwerkingenregister in te richten, maar hoe doe je dit op een praktische en (kosten) efficiënte manier die past bij jouw organisatie? Veel bedrijven worstelen met deze vraag. Jitty van Doodewaerd geeft tips en tricks die u meteen in de praktijk kunt brengen.

Privacy en social media -
De (on)mogelijkheid van AVG compliance

Wetgeving loopt per definitie achter op de werkelijkheid. Dit is nergens zo evident als in social media marketing. Bedrijven maken gebruik van platformen van derden (Facebook, Google, Instagram, Twitter) om hun producten en diensten gericht aan de man te brengen. Maar de inzet van deze kanalen is vaak niet AVG-proof. De veelal Amerikaanse aanbieders voldoen maar ten dele aan de AVG. Hoe ga je hier als organisatie mee om?

Curriculum vitae

Jitty van Doodewaerd is senior privacy consultant bij DMCC Nederland. In deze functie is zij verantwoordelijk voor audits op het gebied van klantcontact en privacy voor opdrachtgevers uit velerlei maatschappelijke sectoren.  Van Doodewaerdneemt deel in de Big Data expertgroep van het ministerie van Economische Zaken. Ze was jarenlang verantwoordelijk voor de belangenbehartiging van marketing branchevereniging DDMA en actief in de Legal Affairs Committee van de Federation for European Direct and Interactive Marketing (FEDMA) en de Privacy Commissie van VNO-NCW.