No. 060

De veranderende 
wetgeving partneralimentatie


Marjoleine de Boorder, advocaat en mediator, partner

De Boorder Schoots advocaten

De veranderende 
wetgeving partneralimentatie

De huidige wetgeving omtrent partneralimentatie gaat uit van een maximale betalingsduur van 12 jaar. Bij de Tweede Kamer ligt nu een wetsvoorstel om die duur te beperken tot maximaal 5 jaar. Alleen als er kinderen in het spel zijn kan de alimentatieverplichting langer zijn.

Marjoleine de Boorder (advocaat en mediator bij DE BOORDER SCHOOTS) vindt dit een positieve ontwikkeling en gaat hier in haar interview met de Academie voor de Rechtspraktijk nader op in.

Curriculum vitae

Marjoleine de Boorder

Marjoleine begon haar loopbaan als advocaat in 1992. In 2002 richtte zij het nichekantoor De Boorder Schoots op met vestigingen in Amsterdam en het Gooi (Bussum). Zij is familierechtadvocaat en behartigt in de regel de belangen van ondernemers, vermogende particulieren, topsporters en artiesten. Zij heeft een voorkeur voor het werken naar oplossingen via mediation of collaborative divorce. Die laatste manier van scheiden, de overlegscheiding (overgewaaid uit de VS), heeft zij in 2008 met enkele collega’s in Nederland geïntroduceerd. Vanaf de oprichting was zij vijf jaar lang voorzitter van de Vereniging van Collaborative Professionals (vvcp).